четвер, 25 червня 2015 р.

Померла наступниця Матері Терези  

У Калькуті, на сході Індії, у віці 81 року померла друга після
Матері Терези генеральна настоятелька жіночої монашої конгрегації «Сестри місіонерки любові» Нірмала Джоши.

«Вона була людиною з великою душею, - цитуються слова архієпископа Калькути Томаса де Сузи у офіційній заяві від монашої спільноти. – Вона померла спокійно». Повідомляється, що сестра Нірмала раніше повернулась додому з лікарні, де проходила лікування через хворобу серця. У вівторок, 23 червня, вона померла. Похорон відбудеться у четвер, 25 червня, повідомляє Sibcatholic.

Нірмала Джоши народилась у 1934 році в штаті Джарханд на сході Індії. У 24 роки вона прийняла католицизм, отримала вищу освіту і, недовго попрацювавши адвокатом, вступила до спільноти «Сестри місіонерки любові», де з 1976 року була відповідальною за духовне життя монахинь.

У 1997 році після смерті Матері Терези сестра Нірмала була обрана генеральною настоятелькою конгрегації. У 2009 році вона вийшла на пенсію через стан здоров’я.

Співчуття з приводу смерті сестри Нірмали висловив прем’єр-міністр Нарендра Моді. «Сестра Нірмала присвятила своє життя піклуванню про бідних та знедолених. Я сумую через її смерть. Хай її душа спочиває в мирі», - відзначив він.

Немає коментарів:

Дописати коментар